Četrtošolcem je v lanskem šolskem letu zaradi covid razmer odpadla šola v naravi, zato so tudi učenci 4. b in c oddelka izvedli tridnevni plavalni tečaj v Termah Čatež. Nestrpno so pričakovali  plavanje in tečaj uspešno izvedli v treh toplih sončnih dnevih.

Učitelji športa so prvi dan preverili predznanje plavanja in učence razvrstili v skupine. Sledilo je prilagajanje na upor vode, potapljanje glave, gledanje pod vodo, učenje ritmičnega izdihavanja v vodo, prilagajanje na plovnost in drsenje na vodi. V naslednjih urah so učenci izpopolnili prsno tehniko plavanja, kravl, skok na glavo in se sproščali ob različnih igrah v vodi. Po vsakodnevnih vajah in učenju so bili učenci najbolj veseli užitkov na toboganu. Zadnji dan je bilo na vrsti preverjanje in razglasitev usvojenih priznanj. Vsi učenci so izpopolnili svoja plavalna znanja, na Čatežu pa preživeli tri dopoldneve, polne vodnih doživetij.

Razredničarki Irena Zagorc in Marjana Penca Palčič

VTISI UČENCEV

Prvi dan plavanja mi je bil zelo všeč. Šli smo na valove, kjer smo se zabavali s prijatelji. Zabavno je bilo tudi na toboganih. Prvi dan plavalnega tečaja je bil res fantastičen. Drugi dan smo šli na počasno reko in piratsko ladjo. Na koncu smo šli še v olimpijski bazen, kjer smo vadili plavanje in skakali v vodo.

                                                                                                          Tinkara Rangus, 4. b

Gusarska ladja je imela veliko vedro in tobogane. Olimpijski bazen je res dolg in vanj lahko skačeš. V bazenu z valovi je bilo zabavno in valovito. Tobogani so bili zelo dolgi in hitri in zabavno se je bilo spustiti po njih. Na mirni reki sem ležal in užival. Res sem se imel zelo lepo.

                                                                                                          Martin Trbanc, 4. b

Prvi dan plavalnega tečaja je bil bolj delaven. Vseeno smo se imeli super. Najprej smo povadili žabico in kravl. Pozneje smo odšli v bazen z valovi. Premetavalo nas je, kot da smo v pravem morju. S prijatelji in sošolci smo kar trkali skupaj z glavami. Naslednji dan je bilo še bolj zabavno. Po učenju plavanja smo nameravali iti na tobogane, a so nas učitelji poklicali, da moramo na avtobus. Grozno! Samo enkrat sem se lahko spustila po njem.

                                                                                                          Elen Antončič, 4. b

S šolo smo imeli tridnevni plavalni tečaj. Bilo je odlično. Izpopolnili smo tehniko plavanja. Naučili smo se plavati žabico in kravl. Lahko pa smo šli tudi na tobogane, valove, gusarski otok, formule in olimpijski bazen. Zabaval sem se.

Dominik Drobež, 4. c

Na plavalnem tečaju mi je bilo najbolj všeč, ker smo se učili skakati na glavo in plavati kravl. Za nagrado smo lahko šli na tobogane in mirno reko. Imela sem se fantastično. Še posebej mi je bilo všeč, ker sem plavala in se zabavala v družbi svojih prijateljic.

Lili Taraniš, 4. c