V ponedeljek, 20. 5. 2024, je v Novi Gorici potekal polfinalni turnir v namiznem tenisu. Našo šolo je v kategoriji učenke 1.– 5. razred zastopala Brina Glavan, med učenci v enaki starostni kategoriji pa je nastopil Nejc Koželj. Tekmovanje je potekalo po sistemu vsak z vsakim in skupno razmerje zmag ter porazov določi končnega zmagovalca.

Brina je tekmovala odlično, saj je osvojila končno 2. mesto, Nejc pa je osvojil končno 6. mesto. Prvi štirje tekmovalci z obeh polfinalnih turnirjev se uvrstijo na finalni turnir, ki bo v začetku junija.

Na polfinalni turnir sta se Brina in Nejc uvrstila z uspešnim nastopom na četrtfinalnem turnirju, ki je potekal 10. aprila v Kamniku. Nejc je na tem tekmovanju zmagal, Brina pa je osvojila drugo mesto. Na četrtfinalnem turnirju je nastopil tudi Martin Grubar, ki pa se ni uspel uvrstiti med prve štiri tekmovalce, ki so se uvrstili v nadaljnje tekmovanje.

Iskrene čestitke obema udeležencema polfinalnega turnirja – Nejcu za izjemen napredek in uspešno zastopanje šole na namiznoteniških tekmovanjih, Brini pa želimo uspešen nastop v finalu.

 

Zapisal: Elvis Antončič, prof.