Dne, 7. 6. 2023, je v Slovenski Bistrici potekalo posamično državno prvenstvo za OŠ v atletiki. Našo šolo je zastopalo 16 posameznikov, kar je največ izmed vseh slovenskih šol in ženska štafeta 4 x 100 m.

V skoku v višino so tekmovali: Brina Bobič, Neli Hočevar, Nika Hosta, Žan Rukše, Žana Črtalič in Gal Hudoklin; v skoku v daljino: Ariana Šinkovec, Klara Bojc, Nina Cvelbar, Maša Judež, Jan Tomič in Leon Gorišek; v teku na 60 m Ula in Ema Selak; v teku na 1000 m Nejc Penca in v suvanju krogle Ožbej Šajn.

Naslov državne prvakinje pri mlajših deklicah je s skokom dolgim 538 cm osvojila ARIANA ŠINKOVEC, 3. mesto pa sta osvojili Brina Bobič v skoku v višino s preskočeno višino 148 cm in Ema Selak v teku na 60 m s časom 8,06 s. V štafetnem teku 4 x 100 m so dekleta v postavi Nina Cvelbar, Maša Judež, Ula Selak in Ema Selak, osvojile odlično 2. mesto s časom 51,50 s.

REZULTATI FINALNEGA TEKMOVANJA

Iskrene čestitke vsem dobitnicam medalj na državnem prvenstvu!

Prav tako iskrene čestitke tudi vsem ostalim tekmovalcem, ki so se na tekmovanju trudili po svojih najboljših močeh in s tem ponesli glas OŠ Šentjernej širom celotne države. PONOSNI SMO NA VAS!

Športnike, ki so tekom celotnega šolskega leta uspešno tekmovali na državnih športnih tekmovanjih, pa smo hkrati odpeljali na festival športa, ki se je prav tako odvijal na istem prizorišču. Festival športa organizira zavod Planica kot zaključek šolskih športnih tekmovanj v tekočem šolskem letu.

Še enkrat čestitke vsem posameznikom in ekipam, ki so tekom celotnega šolskega leta tekmovali na šolskih športnih tekmovanjih.

Zapisal: Elvis Antončič

Slike: aktiv športa