OBVESTILO – 30. 3. 2020

Spoštovani starši!

V okviru projekta Razlagamo.si bodo študenti Pedagoške fakultete v Mariboru učencem prostovoljno nudili pomoč na daljavo pri učenju matematike.

Ekipa študentov-prostovljcev bo vsak delovni dan od 9.00 do 12.00 in od 16.00 do 19.00 ter v soboto od 9.00 do 11.00 na voljo za pomoč pri težavah in vprašanjih, ki se bodo otrokom in staršem pojavila ob učenju na daljavo doma. Vprašanje lahko sicer zastavijo kadarkoli, a je možno, da boste nanj dobili šele kasneje. Razlagamo.si je sicer namenjen pomoči pri matematiki, a se učenci na nas lahko obrnejo tudi z vprašanji pri drugih predmetih,svetovalci pa vam bodo po svojih najboljših močeh skušali pomagati.

Če povzamemo:

  • Učenci se doma učite, delate naloge… in naletite na težavo, ki je sami ne znate rešiti ali pa česa ne razumete.
  • Obiščete spletno stran https://razlagamo.si/, kjer poiščete zavihek pogovori.
  • V zavihku kliknete razred, ki ga obiskujete (npr. 5. razred) in snov (npr. liki in telesa), kar vas bo povezalo s svetovalci.
  • Nato zastavite vprašanje oz. opišete težavo, svetovalci pa vam bodo poskusili individualno odgovoriti, vam razložiti.
  • Pri tem bo najverjetneje treba uporabiti deljenje zaslona na računalniku (svetovalci pišejo na zaslon in razlagajo, otrok pa bo razlago spremljal oz. se s svetovalcem tudi pogovarjal).

Ne pričakujte od svetovalcev, da bodo opravljali delo namesto vas. Odgovorili bodo na konkretna vprašanja in probleme, ki jih boste morali čim bolj natančno opisati.

Prosimo vas za razumevanje in strpnost v primeru, če bo zanimanje za tovrstno pomoč veliko – gre za res hvalevredno gesto skupine mladih ljudi, ki želijo na svoj način pomagati tako šoli, kot otrokom in njihovim staršem v nevsakdanjih časih!

Del ekipe svetovalcev je g. Anže Kostanjšek, študent mariborske PF, ki je na OŠ Šentjernej opravljal prakso, se povezal s šolo in nam omogočil sodelovanje v projektu.

Aljoša Šip

ravnatelj OŠ Šentjernej