FOTOGRAFIJE

Na Osnovni šoli Šentjernej smo v predprazničnem času z muzikalom Kraljestvo glasbe počastili slovenski državni praznik dan samostojnosti in enotnosti ter se poslovili od leta 2019. Prireditev so si v Kulturnem centru Primoža Trubarja v dopoldanskem času ogledali učenci, zvečer pa tudi starši in drugi občani.

V Kraljestvo glasbe nas je povabila in popeljala Urška Klemenčič v vlogi gospe Attace, v  njem pa smo lahko spoznali princeso Polovinko, Violinski ključ, kralja Sinkopa in kraljico Korono, služabnike in druge prebivalce tega kraljestva. Med njimi sta bili tudi Preudarna Osminka in Radovedna Pavza, ki sta gledalce spraševali, kaj že vedo o glasbenih znakih. Nagrada za pravilen odgovor je bila pesem, ki je predstavila nov glasbeni pojem. Tako smo lahko gledalci na svojstven način spoznavali pojme s področja glasbe in glasbene teorije ter uživali v prijetnih melodijah, plesu in igri.

V muzikalu so prepevali učenci otroškega in mladinskega pevskega zbora z matične šole, otroški pevski zbor s podružnice Orehovica, nastopali so člani šolskih gledaliških skupin Di Leo in Cukrčki ter mladi plesalci.

Da je predstava prišla na oder kulturnega centra, gre zahvala mentoricam Silviji Švelc, Urški Klemenčič, Mojci Kruh, Luciji Kuntarič in Dušanki Požgaj, ki so učence pripravile, da so nas s Kraljestvom glasbe popeljali naproti prazničnim dnem.

Besedilo: Jožica Kocjan

Fotografije: Anton Žbogar