Učenci naše šole so bili v tem šolskem letu ponovno zelo uspešni na tekmovanju iz znanja zgodovine.

Tekmovanje je potekalo za učence 8. in 9. razreda na temo Visoki in pozni srednji vek na Slovenskem.

Šolskega tekmovanja 7. decembra 2023 se je udeležilo 24 učencev. Bronasta priznanja je osvojilo 16 učencev, in sicer Lana Lešnjak, Pika Zupančič in Neli Hočevar iz 8. a, Ula Selak, Žana Jurše in Urban Hudoklin iz 8. b, Žana Salobir, Hana Kržičnik, Jakob Žaren in Aljaž Martinčič iz 8. c, Neža Šeruga, Teodor Kirar in Lia Pucelj iz 9. a, Jernej Drečnik in Špela Cvelbar iz 9. b ter Špela Turk iz 9. c.

Kar osem tekmovalcev z zadostnim številom točk se je uvrstilo na nadaljnje tekmovanje na državnem nivoju, ki je potekalo 7. marca 2024 v Osnovni šoli Gradec v Litiji. Vsi so se intenzivno pripravljali. Študirali so obširno in zahtevno literaturo ter tako na državnem tekmovanju pokazali ogromno znanja pri reševanju zahtevnih tekmovalnih nalog. Dosegli so izjemen uspeh, saj so osvojili kar sedem zlatih in eno srebrno priznanje.

ZLATA PRIZNANJA so osvojile Neli Hočevar, Lana Lešnjak in Pika Zupančič iz 8. a, Ula Selak in Žana Jurše iz 8. b, Žana Salobir iz 8. c in Neža Šeruga iz 9. a. SREBRNO PRIZNANJE pa si je prislužil Jernej Drečnik iz 9. b.

Na prav vse tekmovalce smo izjemno ponosni in jim čestitamo za odličen rezultat!

Mentorica: Alja Godec Lekše