Plavalna šola v naravi 3. b in d –  5. dan

Zadnji dan smo se preizkusili v plavanju, prejeli zasluzena priznanja, si ogledali vrt kaktusov in se polni nepozabnih dozivetij odpeljali proti Šentjerneju.

Posiljamo vam se zadnji soncen morski pozdrav.

Tretjesolci in vsi učitelji

Plavalna šola v naravi 3. b in d –  4. dan

Zbudili smo se v sončno jutro. Obetal se je zanimiv dan poln novih doživetij. 

Brez omamnih dišav in soli seveda na Primorskem ne gre, zato smo si izdelali prav posebne čarobne vrečke. Napolnili smo jih s pravo primorsko soljo in posušenimi dišavnicami: sivko, rožmarinom in žajbljem. Ooooo, šivanje!! To pa je nekaterim delalo težave!! Vendar mi se ne predamo kar tako in prav vsak od nas si je sešil to čudežno vrečko. Čarobno vrečko s ščepcem modrosti smo si nadeli na glavo in modro ter v tišini brali knjige. Popoldne smo se zopet sprehodili do obale, pogumni so se celo okopali v morju ter se posladkali s sladoledom. Danes smo celo praznovali Klarin rojstni dan. Na dnevnem redu pa je bilo seveda plavanje, plavanje, plavanje. Pravijo naši učitelji, da smo vsak dan boljši. Ker je bil to naš zadnji večer tu, smo ga še posebej namenili dobremu počutju in našim zadnjim skupnim trenutkom. Ples, glasba, šale, pesem in športne igre so zaokrožile naše skupno bivanje tu. Vsi za enega, eden za vse, je odzvanjalo v naših ušesih, ko se je naselje potapljalo v miren spanec zadnje noči v naselju. Bilo nam je lepo in toplo pri srcu.

Lep pozdrav!

Tretješolci

Plavalna šola v naravi 3. b in d –  3. dan

Za nami je 3. dan plavalnega tečaja. Vsi smo že zelo napredovali v plavalni tehniki.Tudi vreme nam je bilo zelo naklonjeno, tako da smo se povzpeli na vrh polotoka Seča od koder smo opazovali ogromno površino Sečoveljskih solin. Izvedeli smo veliko novih informacij glede zgodovine solinarstva pri nas in pridobivanju soli. Okušali smo različne soli, Piranska pa je najboljša. Popoldne smo se ponovno sprehodili ob obali in si privoščili sladoled. Dan pa smo zaključili z ogledom filma Poletje v školjki.

Pošiljamo vam sončen pozdrav

Tretješolci

Plavalna šola v naravi 3. b in d –  2. dan

Zaključili smo drugi dan in ga preživeli v plavalnem slogu. Spomnili smo se na svoje domače, prijatelje in znance ter jim napisali razglednice. 

Popoldne pa smo imeli ribji piknik. Samostojno smo očistili sardele ter jih spekli na žaru. Bile so zelo okusne. Proti večeru smo se sprehodili ob obali, nabirali polžke in kamenčke ter občudovali sončni zahod. Pred spanjem smo se igrali igre prijateljstva, poslušali pravljico, peli uspavanke in se zazibali v sanje …

Lep pozdrav

Tretješolci 

Plavalna šola v naravi 3. b in d –  1. dan

Nastanili smo se v CŠOD Burja, kjer smo že zelo aktivno pričeli s plavanjem, ogledom forma vive in vsemi ostalimi aktivnostmi.

Zelo dobro  se počutimo in vas pozdravljamo s pesmico:

Na obalo sedemo, gledamo obzorje,
bose noge božajo toplo slano morje.
Morje, šušušušumi, kam me pelješ školjka?
V tople kraje, brez skrbi, gremo TRETARJI.

____________________________

Tretješolci so prispeli v CŠOD Seča na cilj letošnje šole v naravi od koder vas lepo pozdravljajo.