Minila je že prva polovica srečanja Erasmus+ projekta SOUND IN BODY SOUND IN MIND. Prvo srečanje se tokrat odvija v češkem mestu Hodonin. Nedelja je bila namenjena potovanju, iz Šentjerneja smo se odpravili ob 10. uri, na cilj pa smo prispeli v večernih urah. Gostitelji so nas takoj prisrčno sprejeli. Učenci so se nato odpravili na domove k svojim gostiteljem.

V ponedeljek smo skupaj s partnerji iz Češke, Litve, Finske, Hrvaške in Nemčije izvedli izbor za uradni logotip projekta, na katerem je zmagal nemški predlog. Prav tako smo države partnerice predstavile svojo države, kraje in šole. V popoldanskih urah pa smo se odpravili na izlet z ladjico po mejni reki Moravi.

Torek je bil glasbeno obarvan. Sodelujoči so pripravili tri pevske točke na tematiko Levjega kralja. Pozneje so vse pesmi tudi posneli, da se bodo lahko predvajale na sredini večerni zabavi.

Predstavili smo tudi izsledke raziskave o dobrem počutju in družinskih odnosih, ki so jih vse šole partnerice izvedle pred izmenjavo na svojih šolah.

Zanimivo je bilo tudi izvajanje kemijskih poizkusov ter ogledu mesta. Pogled iz razglednega stolpa je bil še posebej slikovit.

Dnevi so polni druženja, raziskovanja, spletanja novih prijateljstev in pridobivanju dragocenih izkušenj.