Ekipa učencev 7. razreda OŠ Šentjernej (Nejc Penca, Lovro Kralj, Jakob Virc, Ema Selak, Maša Judež in Zoja Jurečič) so se v petek in soboto udeležili STARTUP VIKENDA 2020. Ob pomoči šolskih podjetniških mentorjev so učenci dolenjskih osnovnih in srednjih šol razvijali svojo podjetniško idejo. Tokrat na daljavo. Program je vseboval različna predavanja, s pomočjo katerih so učenci spoznavali posamezne segmente poslovnega načrta. Za presenečenje je udeležence na srečanju pozdravil, navdušil in spodbudil tudi Nik Škrlec.

V zelo intenzivnem in bogatem koncu tedna, se je ekipa naučila mnogo novega, pokazala veliko motivacije tako za učenje, kakor tudi za udejanjanje inovativnih idej, ki lahko izboljšajo vsakdan. Učenci so izhajala iz problema, ki so ga zaznali v svojem okolju, problem so raziskali, prav tako so raziskali trg, postavili poslovni model, ga preizkusili in naredili prototipe (spletno stran, logotip, trgovino … ) ter idejo predstavila tudi komisiji. Sicer ekipa ni posegla po nagradah, a člani niso bili razočarani. V idejo verjamejo in hkrati tudi vse, kar ekipa pridobi na takšnem skupnem druženju je že nagrada sama.

Čestitamo vse sodelujočim ekipam za vse odlične ideje!

Start up vikend je financiran preko javne agencije Spirit, v sodelovanju s konzorcijem OŠ Center, katerega član je tudi OŠ Šentjernej, ter Razvojnim centrom Novo mesto.