Učenci 7. razreda smo imeli 12. 10. 2023 tehniški dan z naslovom Steklopihaška delavnica. Prvo uro smo odšli v novo telovadnico, kjer smo si ogledali delo steklopihača in izvedeli veliko zanimivega o steklu, steklarski industriji ter steklopihaštvu. Kasneje smo tudi sami napihali svoj izdelek iz stekla, preizkusili pa smo se tudi kot oblikovalci, saj smo risali ideje za steklene izdelke. Dve šolski uri smo namenili ustvarjanju steklenih lampijonov, ki jih bomo ponudili obiskovalcem na bazarju konec novembra.

Vtisi učencev 7. b:

Najbolj mi je bilo všeč, ko smo opazovali, kako je gospod Zvone izdeloval izdelke iz ogretega stekla.

Lucija Bratkovič

Všeč mi je bilo, ko smo opazovali steklopihača in pihali v steklo. Dobro bi bilo, da je tak tehniški dan tudi naslednje leto, saj je bilo zabavno in zanimivo.

Aleksander Južnič

Najbolj mi je bilo všeč, ko smo gledali ogenj s posebnimi očali in ko smo pihali v steklo.

Nastja Kovačič

Naučil sem se, da steklopihaško delo izumira. Všeč mi je bilo pihanje v steklo.

Maks Franko

Zelo zanimivo je bilo prvo uro, ko smo imeli predstavitev steklarstva in steklarskih poklicev. Tudi pihanje v steklo je bilo odlično.

Tisa Bašelj

Najboljši del tehniškega dneva je bil, ko smo pihali v steklo. Zanimivo je bilo predavanje in izdelovanje steklenih izdelkov, ki nam ga je prikazal steklopihač. Takšen tehniški dan bi priporočila tudi drugim učencem.

Manca Franko

Besedilo: Lara Pavlič in Anja Pirnar, šolsko novinarstvo

Fotografije: Jožica Kocjan