Tradicionalni slovenski zajtrk je glavni dogodek dneva slovenske hrane, ki ga obeležujemo od leta 2012 vsak tretji petek v novembru. Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je bil na pobudo Čebelarske zveze Slovenije prvič organiziran leta 2011 z namenom ozaveščanja najmlajših o pomenu kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in varovanja okolja.

Tudi mi bomo v petek, 17. novembra 2023 zajtrkovali maslo, med, kruh, mleko in jabolko.

V brošuri »Recepti z okusi Slovenije« bomo našli recepte za tradicionalne slovenske jedi, pripravljene iz lokalnih sestavin, ki so odraz visoke kakovosti naše kulturne in kulinarične dediščine.

https://skp.si/download/teden-slovenske-hrane-recepti-z-okusi-slovenije?ind=1699356167828&filename=Teden-slovenske-hrane_Recepti-z-okusi-Slovenije.pdf&wpdmdl=16314&refresh=6551de0651bfc1699864070

Tradicionalni slovenski zajtrk in bogastvo slovenskih ljudskih pravljic in pripovedk

https://www.nasasuperhrana.si/tradicionalni-slovenski-zajtrk/wp-content/uploads/2023/11/KB_tradicionalni_slo_zajtrk_2023_F.pdf