V torek, 21. 3. 2023, so za učence od 1. do 9. razreda na šoli potekale številne aktivnosti v sklopu dneva Kulturne raznolikosti. V šolski knjižnici si ob tej priložnosti lahko v tem tednu ogledate tudi mini razstavo knjig, zapisanih v različnih jezikih, tudi v romščini.

Drugošolce, ki obiskujejo RaP, je na ta dan v eni od skupin razveselil obisk učenke Ilde Bešić iz 8. a razreda, ki se je pred približno štirimi meseci z družino iz Kozarca v Bosni in Hercegovini preselila v Šentjernej. Ilda se je učencem najprej predstavila v svojem jeziku. Povedala jim je, da se v Šentjerneju zelo dobro počuti, saj so vsi na šoli zelo prijazni in so jo lepo sprejeli. Kljub temu da si je tu že našla veliko prijateljev, še vedno pogreša sorodnike in prijatelje iz svojega rojstnega kraja.

V nadaljevanju je učencem v bosanskem jeziku prebrala pravljico z naslovom Miška želi prijatelja slovenske pisateljice Nine Mav Hrovat. Učenci so pozorno poslušali, po branju pa smo se pogovarjali o tem, ali so prebrano zgodbo razumeli ter vsebino obnovili ob ilustracijah v slikanici.

                                                                                                    Zapisala: Aleksandra Ivanšek