V osnovni šoli Šentjernej si učenci lahko izposodijo komplete učbenikov ali posamezne učbenike. Ob koncu šolskega leta morajo le-te vrniti nepoškodovane. Če učenec vrne poškodovan ali uničen učbenik, ali ga izgubi, mora zanj, po Pravilniku o učbeniških skladih, plačati odškodnino. Šola omogoča izposojo učbenikov od 2. do 9. razreda.

Učenci 1., 2 in 3. razreda dobijo komplete učnih gradiv (delovnih zvezkov) v šoli v trajno last, ki jih financira Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje.

Prav tako dobijo učenci 2. in 3. razreda v šoli berila iz učbeniškega sklada, ki jih na koncu šolskega leta vrnejo.

Za učence od 1.do 3. razreda starši poskrbite samo za ostale potrebščine (zvezke, pisala športno opremo, torbo …)

Če ima učenec pri določenem predmetu še prostora v zvezku za novo šolsko leto, bo nadaljeval z zapiski v tem zvezku in novega ni potrebno dokupiti, dokler ne bo prejšnji popisan. Tudi pisala, tehnično orodje in ostale potrebščine učenci uporabljajo od prejšnjih let, če so ta uporabna.

Vsi učenci OŠ Šentjernej so avtomatsko uporabniki učbeniškega sklada OŠ Šentjernej.

Če kdo ne želi izposoje učbenikov iz učbeniškega sklada, naj izpolni priložen obrazec in ga posreduje v knjižnico najkasneje do ponedeljka, 12. 6. 2023.

(Odpoved izposoje, obrazec 2023-24)

Na povezavah Seznam delovnih zvezkov 2023-24, Seznam učbenikov 2023-24 in Seznam potrebščin 2023-24 si lahko pregledate, kaj bo Vaš učenec potreboval v naslednjem šolskem letu.

Nakup delovnih zvezkov in potrebščin je neodvisen od šole in ga opravite samostojno na podlagi ponudnika, ki vam je najugodnejši preko spleta ali osebno v knjigarni oziroma založbi.

Povezave na spletne strani založb:

DZS  (koda: 5086299)

Kopija nova

Mladinska knjiga