Spoštovani starši, spoštovani učenci!

Obveščamo vas, da je Vlada RS dne 3. 3. 2021 sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, ki bo objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije. V odloku 6030-1/2021/30 iz 3.3. 2021 veljajo nekatere novi, žal še bolj zaostreni pogoji za izvajanje pouka predvsem od 6. do 9. razreda.

ČE POVZAMEMO:

  1. Pouka se udeležujejo le zdravi otroci in zdravi zaposleni.
  2. Spremenjen je tudi odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. Po novem je uporaba zaščitnih mask za učenke/učence od 6. razreda OŠ oziroma od dopolnjenega 12. leta dalje v vseh razredih od ponedeljka obvezna.
  3. Prav tako je obvezna uporaba zaščitnih mask za učiteljice/učitelje v osnovnih šolah.
  4. Uporaba zaščitnih mask ni obvezna za otroke do dopolnjenega 6. leta starosti ter za učenke/učence od 1. razreda do vključno 5. razreda osnovne tole, ko so v matičnemu oddelku.
  5. NIJZ kljub temu priporoča, da učenci od 1. do 5. razreda za svojo varnost in zaščito vseskozi uporabljajo zaščitno masko.

V več šolskih okoliših v Sloveniji poteka intenziven inšpekcijski nadzor, ki so ga bili deležni tudi v sosednjem vrtcu. Pričakujemo, da bo zaradi testnega rahljanja ukrepov na Dolenjskem in Posavju slej ko prej obisk prišel tudi v OŠ. Zato vas prosim, da nas podprete – delujemo pod zares ostrimi ukrepi!

DOKUMENTI

Osnovna navodila za starše ob ponovnem odprtju šol
Protokoli ravnanja C – 22. 2. 2021
Ukrepanje ob sumu ali potrjenem primeru okužbe

PRIPOROČILA MEDICINSKE STROKE

Sklep razširjenega kolegija za pediatrijo
Dopis za učenec in dijake
Dopis za starše