Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da na šoli dobro obvladujemo ukrepe proti COVID-19. Učenci se odgovorno obnašajo in v veliki meri spoštujejo navodila.

Odrejeni sta bili dve karanteni za celotna oddelka ter več karanten za posamezne učence.

Pozivamo vas, da ste pozorni na svojega otroka in ga ne pošiljate v šolo, če se pojavijo simptomi ali znaki bolezni covid-19 (slabo počutje, prehladni znaki, kašelj, vročina, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, izguba vonja ali okusa, bolečine v žrelu …). V takem primeru naj otrok ostane doma in pokličite osebnega ali dežurnega zdravnika, kjer boste prejeli nadaljnja navodila.

Prosimo vas tudi da razredniku sporočite VSAK PRIMER, ko vaš otrok ZBOLI za nalezljivo boleznijo Covid-19. Le na ta način lahko šola izpelje vse predpisane postopke odzivanja o potrjenem primeru okužbe s SARS Cov-2 v zavodu, tako kot to določajo pravila NIJZ. S tem se v zavodu zagotovi omejevanje nadaljnega širjenja okužbe in zavaruje učence, zaposlene in njihove oziroma vaše družine.

Prav tako vas obveščamo, da je tudi za učence pravilno nošenje maske nujen oziroma obvezen ukrep. Za učence od 1. – 5. razreda v vseh prostorih šole, razen v matični učilnici, za učence od 6. – 9. razreda pa ves čas. Edini razlog, ki je lahko opravičena izjema od obveznosti nošenja mask, je zdravniško potrdilo, iz katerega izhaja, da otrok iz zdravstvenih razlogov ne sme nositi maske.

Prav tako vas prosimo, da zaščitne ukrepe spoštujete tudi v zasebnem življenju.

Lepo vas pozdravljam.

Aljoša Šip, prof.
ravnatelj OŠ Šentjernej