Učenci se iz šole v naravi na šolsko avtobusno postajo vračajo med 16.30 in 17. uro.

4. dan – četrtek

Tudi danes smo se zbudili v sončen dan. Zjutraj smo izpopolnjevali smučarsko znanje na dobro urejenih progah in osvojili vse vlečnice na Arehu. Po končanem smučanju smo izdelovali skulpture iz snega. Zvečer smo podelili nagrade za opravljen smučarski tečaj in izvedli srečelov. Sledila je zabava z glasbo, plesom in petjem.

Teden je izjemno hitro minil mi pa bomo domov prinesli nova znanja in prelepe spomine na skupno preživet čas.

 

3. dan – sreda

Dopoldansko smučanje smo opravili po ustaljenem urniku. Smučarske vrste so bile nekoliko okrnjene zaradi nekaj zdravstvenih težav. Vremenski in snežni pogoji nam zaradi lepega vremena še vedno omogočajo optimalno izpeljavo smučarskega tečaja. V popoldanskem in večernem času smo imeli predavanje splavarja in lovca, ki nam je na realističnih modelih pripovedoval zanimivosti o živalih širom Slovenije.

Prilagamo nekaj utrinkov dneva. 

 

2. dan – torek

Prebudili smo se v sončno jutro. Dopoldansko osvajanje smučarskih zavojev je lepem vremenu hitro minilo, popoldne pa smo spoznavali nove pohorske terene. Po popoldanski malici smo se pomerili v izločitvenem kvizu Male sive celice. Tematika kviza so bili vreme, živali in gozdovi. 

Po večerji smo se izobrazili v FIS pravilih, ki naj bi jih vsak smučar poznal in upošteval pri smučanju. Sledil je valentinov ples, kjer smo potrošili še zadnje atome moči pri vlakcu, plesu v krugu ter plesu v parih.

 

1. dan – ponedeljek

Iz zelenih dolin smo se ob enajstih pripeljali na sončno, zasneženo Pohorje. Po slastnem kosilu smo se odpravili na smučišče Areh, kjer smo opravili uvodno testiranje in se razdelili v sedem smučarskih vrst.

Tako smo pričeli z usvajanjem smučarskega znanja.

V mraku smo se odpravili spoznavati bližnjo okolico, kjer smo opazovali zvezdnato nebo. Po večerji nam je nam je bilo v eni šolski uri predstavljena naša galaksija.

_______________

Sedmošolci so prispeli na Areh na Pohorju v zimsko šolo v naravi.